Allics-féle hortobágyi húsos palacsinta recept


fél kg darálthús
1 fej hagyma
pirospaprika,só,bors
2 evőkanál tejföl
10 db palacsinta(ezt külön nem írom le gondolom mindenki tud palit csinálni.Ha cukros recid van azt hagyd ki belőle)
liszt,tojás,zsemlemorzsa(panírozáshoz)
olaj
Az Allics-féle hortobágyi húsos palacsinta elkészítési módja:
A hagymát olajon megfonnyasztjuk pirospaprikát szórunk rá.Belerakjuk a daráthúst,só,bors,kevés víz a darálthús úgy is ereszt levet.Mielőtt lekapcsolnánk rakunk bele 2 evőkanál tejfölt ezzel is rottyantjuk egyet és ezzel ez el is készült. Kicsit kihűtjük és tölthetjük is a palikat. Egy palacsinta egyik negyed részébe töltünk ragut kb 1,5 evőkanálnyit ne sokat,hogy össze is tudjuk hajtani.A palacsintát háromszögletűre hajtom. Ha kész vannak a palacsinták óvatosan panírozom őket majd olajban kisütöm.
Rizzsel,hasábbal és burgonyapürével is finom.
Tartármártást vagy bármilyen majonézes alapú salátát javaslok hozzá,de végülis finom ubisalival meg sima salátával is:)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ALLICS, 2009. aug. 8. 21:09
Az allics-féle hortobágyi húsos palacsinta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.