Muszaka (rakott padlizsán) recept
50 perc
A Muszaka (rakott padlizsán) hozzávalói:
fél kg darált hús
1 fej hagyma
3 nagyobb padlizsán
2 nagy paradicsom
2 nagy krumpli
1 tojás
1 nagy dobozos tejföl
liszt,só,oregano,kakukkfű
A Muszaka (rakott padlizsán) elkészítési módja:
A hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk.A darálthúst ebben megpirítjuk sózzuk.Ehhez szórunk oreganot és kakukkfűvet. A padlizsánokat meghámozzuk felkarikázzuk(kis ujjnyi vastagságúra)besózzuk.Hagyjuk állni egy darabig,majd megforgatjuk lisztben mind a két oldalát és kisütjük őket.Ha kész az összes padlizsán karika a felkarikázott krumplit és paradicsomot is kisütjük olajban. Ezután veszünk egy tűzálló tálat és rétegezzük.Egy réteg padlizsán,darálthusi,pár karika krumpli,paradicsom és elölről.A tetejét meglocsoljuk a tejfölben elkevert tojással. Külön olajat nem kell hozzá önteni a rétegezésnél még alulra sem,mert a padlizsán elég olajat felszívott a kisütésénél.Érdemes egyébként papírszalvétára tenni a padlizsán karikákat,hogy egy kicsit felszívja az olajat,mert nagyon olajos lehet különben. Addig sütjük míg a teteje megpirul.
Érdemes hozzá kenyeret enni,mert elég olajos és el lehet vele csapni a hasunkat:)
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: ALLICS, 2009. aug. 3. 12:48
A muszaka (rakott padlizsán) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.