Padlizsánkémmmel töltött gombafejek rozmaringos sültburgonyával recept
A Padlizsánkémmmel töltött gombafejek rozmaringos sültburgonyával hozzávalói:1 kis fej vöröshagyma
1 csapott evőkanál só
durvára őrölt szemesbors
friss lestyán
majoranna
petrezselyemzöld
tárkony
3 kisebb fiatal padlizsán
8 nagyobb fej gomba
2 db paradicsom
50 dkg krumpli
olívaolaj
fokhagyma
A Padlizsánkémmmel töltött gombafejek rozmaringos sültburgonyával elkészítési módja:
A krumplit megtisztítjuk és nagyobb karikákra vágjuk. Kevés olívaolajon közepes tepsiben a sütőbe tesszük sülni. Kevés rozmaringot szórunk a tetejére. A 3 padlizsánt beirdaljuk, és szintén a sütőbe rakjuk. Amíg ezek sülnek, apróra vágjuk a hagymát, a gombát megtisztítjuk, a kalapokat félrerakjuk. A tönköket apróra vágva a hagyma mellé keverjük, és sózzuk. Állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk. Ezután apróra vágott petrezselymet, 1-2 lestyánlevelet, kevés tárkonyt és egy pici majorannát adunk hozzá. Egy közepes gerezd fokhagymát zúzva belerakunk. Kb. 30 perc múlva a megsült padizsánok belsejét kikanalazzuk, és összekeverjük a töltelékkel. Majd óvatosan megtöltjük vele a gombafejeket. A félig sült krumplira töltött gombafejeket és paradicsomot helyezünk, kb. még 20 percig sütjük.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2016. dec. 4. 07:49
A padlizsánkémmmel töltött gombafejek rozmaringos sültburgonyával elkészítési módja és hozzávalói.