Aloo gobi recept

Az Aloo gobi hozzávalói:
1 nagy fej karfiol
5 db közepes krumpli
1 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
kb. 5 cm friss gyömbér
2 db paradicsom
6 ek. olaj
1 tk. római kömény
1 tk. mustármag
2 tk. kurkuma
2 tk. őrölt koriander
2 tk. cayenne bors
2 tk. garam masala
só, bors
friss koriander


Az Aloo gobi elkészítési módja:
Kis rózsákra szedjük a karfiolt, a krumplit meghámozzuk és felkockázzuk. Felaprítjuk a vöröshagymát, a fokhagymát és a gyömbért lereszeljük. Egy lábasban szárazon, olaj nélkül megpirítjuk a mustármagot. Hozzáadjuk az olajat, beletesszük a hagymát, fokhagymát és gyömbért, majd levesszük a hőfokot közepesre és kicsit pirítjuk. Beleszórjuk a kurkumát, a római köményt, és a cayenne borsot. A fűszeres keverékre tesszük a krumplit, majd átforgatjuk, hogy a fűszerek bevonják. Kb. 5 percig pirítjuk, hogy a krumpli kicsit puhuljon. Hozzáadjuk a felkockázott, meghámozott paradicsomot. Ezután beletesszük a karfiolrózsákat. Rászórjuk az őrölt koriandert és a garam masala fűszerkeveréket. Az egészet jól átforgatjuk. Aláöntünk kb. 1 dl vizet, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt kb. 15 percig főzzük alacsony hőfokon, ameddig a karfiol meg nem puhul. A legvégén még fedő nélkül nagy lángon főzzük kicsit, hogy minden folyadék elpárologjon. Friss korianderrel megszórva tálaljuk.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


Az aloo gobi elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook