Gombapogácsa recept


60 dkg erdei gomba
1 nagy fej vöröshagyma
só
frissen tört bors
50 dkg liszt
1 db tojás
mangalicazsír (vagy napraforgó olaj)
zsemlemorzsa szükség szerint
1 csokor petrezselyemzöld.A kisütéshez: mangalicazsír vagy napraforgó olaj
A Gombapogácsa elkészítési módja:
A legjobbak a kemény húsú gombák: vargánya, tinóru, pereszke, de más fajta is. A gombákat megmossuk, megtisztítjuk, apróra vágjuk. A vöröshagymát egészen apró kockákra vágjuk és a mangalica, zsírban világosbarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel. Erős tűzön tovább pirítjuk, míg a levét elfövi. Megszórjuk liszttel, hozzáadunk egy felvert tojást és jól összeverjük, majd vizes kézzel a masszából pogácsákat formálunk. Zsemlemorzsába forgatjuk, és forró zsírban vagy olajban kisütjük.
Kiváló feltét főzelékekhez, de vendégváró is lehet hidegen kínálva.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2016. nov. 27. 06:44
A gombapogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.