Csirkemáj lecsósan recept
60 perc
A Csirkemáj lecsósan hozzávalói:
60 dkg csirkemáj
2 közepes fej vöröshagyma
2 db fehér paprika
2 nagyobb szem paradicsom,(télen 4-5 evőkanál natúr lecsó)
3-4 gerezd fokhagyma
1 fakanálnyi mangalicazsír (vagy étolaj)
só
őrölt bors
1 evőkanál csemege fűszerpaprika
1 kiskanál őrölt csípős pirospaprika
csipetnyi morzsolt majoránna.
A Csirkemáj lecsósan elkészítési módja:
A csirkemájakat megtisztítjuk és egyformára daraboljuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, majd a zsiradékon üvegesre megpirítjuk. Ezután beletesszük a csirkemájat, és felöntjük kb. 1 dl forró vízzel, majd fedő alatt pároljuk. Pár perc múlva hozzáadjuk a kicsumázott, felszeletelt zöldpaprikákat, a kockára vágott paradicsomot, a zúzott fokhagymát. A főzés végén fűszerpaprikával megszórjuk és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Aki szereti az meghinti kevés csípőssel és majoránnával. A májat mindig csak a végén fűszerezzük, mert beedződhet és kesernyés ízt is kaphat. Körete lehet sült vagy főtt burgonya, esetleg főtt rizs is.
Gyorsan elkészíthető és olcsó vacsoraétel 4 személynek
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2016. nov. 17. 05:23
A csirkemáj lecsósan elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.