Szárazbab főzelék feltéttel recept
90 perc
A Szárazbab főzelék feltéttel hozzávalói:
Hozzávalók: 25 dkg tisztított szárazvavk (vagy 1 csomag bolti)
2 fakanál disznózsír
1 nagy fej vöröshagyma
3-4 gerezd tisztított fokhagyma
2-3 db babérlevél
Ízlés szerint só
őrölt fekete bors (vagy morzsolt csombord)
fűszerpaprika (egy kevés csípős is)
ecet
cukor
A tálaláshoz: tejföl.
A Szárazbab főzelék feltéttel elkészítési módja:
A babot előző este kiválogatjuk, jó alaposan több léből átmossuk, hideg vízben áztatjuk, és egész éjszakára is így hagyjuk. Másnap reggel leöntjük róla a vizet és feltesszük főzni 2-3 babérlevéllel annyi sós vízben, amennyi biztonsággal ellepi. A sót mindenki saját szájíze szerint tegye. Készítsünk disznózsíron világos rántás vörös- és fokhagymával, valamint pirospaprikával. Ezzel sűrítsük a főzeléket, amikor a bab már megpuhult. Ekkor a babérleveleket kidobjuk a megfőtt babból. Keverjünk bele kevés tejfölt, borsozzuk, gyengén cukrozzuk, és savanyítsuk pici ecettel. A végén a rántással rövid idő alatt összeforraljuk. Tálaláskor dinsztelt vöröshagymát tehetünk rá, de ezt füstölt kolbászkarikákkal is dúsíthatjuk.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2016. nov. 4. 05:36
A szárazbab főzelék feltéttel elkészítési módja és hozzávalói.