Kapros cukkinfőzelék recept
A Kapros cukkinfőzelék hozzávalói:2 db zsenge cukkini
1-2 db burgonya
1 db vöröshagyma
1 csokor kapor
2 tk ételízesítő
só
őrölt bors
1,5 dl főzőtejszín
A Kapros cukkinfőzelék elkészítési módja:
A cukkinit, és a burgonyát ,tisztítás után, vágjuk fel kisebb kockákra, majd tegyük bele egy edénybe. (ha nagyobb magok vannak a belsejében, akkor azt szedjük ki) A vöröshagymát és a kaprot vágjuk fel apróra, majd szintén tegyük az edénybe. Ezután öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg az ételízesítővel. Addig főzzük, még a cukkini és a krumpli teljesen megpuhul. Ezután vegyük le a tűzről, és botmixerrel pépesítsük. Ezután tegyük vissza a tűzre, és állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a tejszínt, majd melegítsük forráspontig, de főzni már nem kell.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2016. okt. 8. 23:54
A kapros cukkinfőzelék elkészítési módja és hozzávalói.