Bögrés almás amerikai palacsinta recept

2 tojás
1 tasak vaníliás cukor
1 csipet só
2 csapott ek cukor
1 bögre liszt
1 bögre tej
1 bögre reszelt alma (2 nagyobb darab)
A Bögrés almás amerikai palacsinta elkészítési módja:
Bögre=2,5 dl A tojásokat elválasztjuk. A sárgájákat a cukorral, vaníliás cukorral, a sóval jól kikavarjuk. Hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük. Beleforgatjuk a lereszelt almát (kicsavarni nem szükséges). Egy serpenyőt 1 evőkanál olajjal felforrósítunk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a tésztába keverjük. Ha elég meleg a serpenyő, két evőkanálnyi masszát a közepére rakunk, a kanál domború oldalával kicsit formára igazítjuk. Közepes lángon addig sütjük, míg apró buborékok jelennek meg a tésztában. Ekkor megfordítjuk és a másik oldalát is világos barnára sütjük. Kínálhatjuk lekvárral, mogyorókrémmel, mézzel, pudinggal vagy egyszerűen csak porcukorral meghintve.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2016. okt. 7. 12:20
A bögrés almás amerikai palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.