Lazacpástétom recept
A Lazacpástétom hozzávalói:20 dkg lazac
20 dkg sajtkrém
2-3 ek tejföl
1 szál újhagyma
csipet só és bors
fél csokor petrezselyem
fél citrom reszelt héja és leve
1 csokor kapor
A Lazacpástétom elkészítési módja:
A friss lazacot serpenyőbe tesszük, pici vízzel vagy zsiradékkal 8-10 percig pároljuk, majd apró darabokra vágjuk, egy tálba rakjuk és elkeverjük a sajtkrémmel. Hozzáadunk 2-3 evk. tejfölt, Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet, kaprot és újhagymát. Végül belereszeljük fél citrom héját és a levét is hozzáadjuk. Jól összekeverjük. Azonnal fogyasztható, de ha egy kicsit hűtőben pihentettjük, akkor még finomabb
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2016. okt. 2. 23:46
A lazacpástétom elkészítési módja és hozzávalói.