Sárgadinnye-alma lekvár recept

1 kg sárgadinnye
1 kg alma
1 citromból nyert citromlé
0,5 kg befőzőcukor
A Sárgadinnye-alma lekvár elkészítési módja:
A dinnye belsejét egy tálba kikaparjuk. Az almát meghámozzuk, kis kockára feldaraboljuk. Botmixerrel külön-külön összemixeljük. Feltesszük együtt főni, hozzáadjuk a citromlevet. Fél óráig főzzük, majd hozzáadjuk a befőzőcukrot, és addig főzzük, amíg kebőrösödni kezd a teteje. Üvegekbe szedjük, és celofánnal lekötjük.Száraz dunszba hagyjuk kihűlni
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2016. szept. 27. 21:07
A sárgadinnye-alma lekvár elkészítési módja és hozzávalói.