Főoldal » Receptek » Befőttek, lekvárok receptjei » Sárgadinnye-alma lekvár recept

Sárgadinnye-alma lekvár recept

A Sárgadinnye-alma lekvár hozzávalói:
1 kg sárgadinnye
1 kg alma
1 citromból nyert citromlé
0,5 kg befőzőcukor


A Sárgadinnye-alma lekvár elkészítési módja:
A dinnye belsejét egy tálba kikaparjuk. Az almát meghámozzuk, kis kockára feldaraboljuk. Botmixerrel külön-külön összemixeljük. Feltesszük együtt főni, hozzáadjuk a citromlevet. Fél óráig főzzük, majd hozzáadjuk a befőzőcukrot, és addig főzzük, amíg kebőrösödni kezd a teteje. Üvegekbe szedjük, és celofánnal lekötjük.Száraz dunszba hagyjuk kihűlni


Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei


A sárgadinnye-alma lekvár elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook