Tejszínes cukkinileves recept
A Tejszínes cukkinileves hozzávalói:3 db cukkini
1 db vöröshagyma
2 - 3 gerezd fokhagyma
2 dl főzőtejszín
petrezselyemzöld
zellerzöld
2 db leveskocka
ételízesítő
só
bors
olaj
liszt
A Tejszínes cukkinileves elkészítési módja:
A vöröshagymát apróra vágjuk, és olajon megdinszteljük. A cukkiniket uborkareszelőn lereszeljük, és hozzátesszük. Pároljuk, amíg majdnem teljesen megpuhul. Ekkor felengedjük vízzel. Mehet bele az átpasszírozott fokhagyma, az apróra vágott petrezselyemzöld és zellerzöld, a só, bors, ételízesítő, a 2 db leveskocka. Ha az alapanyagok összefőttek és a cukkini is megpuhult, akkor elkészítjük a habarást a 2 dl főzőtejszínnel és a liszttel. Ezt hozzáöntjük, majd készre főzzük.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Lady Blakeney, 2010. febr. 1. 16:58
A tejszínes cukkinileves elkészítési módja és hozzávalói.