Tegnap esti sikervacsi recept




500 gr Fusilli - kizárólag igazi olasz durumtészta!-íze miatt és a diétázóknak
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
300 gr darált hús - 20% zsírtartalmú sertésből készítettem
1 normál (20-25cm még zsenge) cukkíni
1 dl száraz fehérbor
2 dl tejszín - én a gyerekek miatt tönköly tejszínt használtam, ami édesebb a főzőtejszínnél
koktélparadicsom
bazsalikom levelek
só, bors
A Tegnap esti sikervacsi elkészítési módja:
A tésztát előírás szerint megfőzzük (100gr tészta 1 liter vízben 1 ek sóval al dente-fogkeményre főzve-a kb főzési idő a zacsin feltűntetve, nem leöblítve!). Amíg felforr a víz és megfő a tészta , a mártás is elkészül! Olívaolajban a tenyérrel vagy kés lapjával összenyomot fokhagymagerezd mindkét oldalát megpirítjuk, majd kivesszük az olajból és üvegesre pároljuk a vöröshagymát, megpirítjuk a hozzáadott husit-közben sózzuk, borsozzuk-, átforraljuk egy kis száraz fehérborral, hozzáadjuk a cukkínit, s mikor az is puhára párolódott, hozzáöntjük a tejszínt és összeforraljuk mártásunkat. A megfőtt tésztát olívaolajjal összekeverjük, majd tányérakba tálaljuk, rápakolunk a mártásból bőven, rátesszük a félbe-negyedbe vágott koktélparadicsomokat, s bazsalikommal megszórva már ehetjük is. Nagyon finom volt!
Én általában a tésztát egytálételként adom a családnak, mert még kicsik a gyerekek, elég négyőnknek az 500gr tészta.
Az olaszok előételként eszik általában, ekkor nőkre 70-80gr tésztát számolok, s csak a férfiakra számolok 100gr-ot.
A tészta után jön a főétel.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: kinga_so, 2010. máj. 13. 06:41
A tegnap esti sikervacsi elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.