Makarónifelfújt bechamel-szósz recept
A Makarónifelfújt bechamel-szósz hozzávalói:előkészület: 30 perc
• sütés: 45 perc
hozzávalók 4 főre
A tésztás-darált húsos keverékhez:
• 300 g makaróni tészta
• 3 ek vaj
• 300 g daralt hús
• 2 kockákra vágott hagyma
• 2 hámozott paradicsom, kockákra vágva
• só
• frissen őrölt bors
• 150 ml zöldségleves
• petrzselyem, finomra vágva
• kakukkfű levélkék
A bechamel-szószhoz:
• 3 ek vaj
• 6 ek liszt
• 250 ml tej
• so
• 1 felvert tojás
• 1 ek cukor
Ezenkívül:
• vaj (a tál kikenéséhez)
• 100 g reszelt sajt
A Makarónifelfújt bechamel-szósz elkészítési módja:
1. Sós vízben megfőzzük a makarónit, majd leszűrjük. 2. A vajat egy serpenyöben felforrósitjuk, pirítsuk meg benne a darált húst és a hagymát. 3. Adjuk hozzá a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk és pároljuk kb. 5 percet. Öntsük fel a levessel és főzzük további 10 percig. Keverjük hozzá a petrzselymet és a kakukkfüvet. 4. Melegítsük a sütöt 200 fokra. 5. A bechamel-szószhoz a vajból és a lisztből készítsünk világos rántást. Keverés közben öntsük hozzá a tejet, majd sózzuk meg. Keverjük bele a tojást és a cukrot. 6. Keverjük össze a makarónit és a darált húst. Öntsük egy kivajazott tűzálló tálba. Öntsük a bechamelszószt a tetejére és szórjuk meg sajttal. 7. Süssük a sütőben kb. 45 percig.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2010. máj. 10. 06:20
A makarónifelfújt bechamel-szósz elkészítési módja és hozzávalói.