Chilis brokkolikrémleves karamellizált dióval (vegan) recept
A Chilis brokkolikrémleves karamellizált dióval (vegan) hozzávalói:1 szál póréhagyma
1 kisebb fej brokkoli
2 gerezd fokhagyma
1 tk. chili
1 csipet köménymag
1 db bio zöldségleveskocka
2 db közepes sárga burgonya
1 dl zabtejszín
1 ek. mustár
só, bors
3 ek. olaj
1 marék dió
1-2 ek. nádcukor
1 csipet szerecsendió
A Chilis brokkolikrémleves karamellizált dióval (vegan) elkészítési módja:
Olajon megdinszteljük a felaprított hagymát, fokhagymát, majd beletesszük a chilit és a köményt. Egy percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit, a felkockázott burgonyát. Összeforgatjuk, felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, és beledobjuk a leveskockát. Lefedve lassan főzzük. Ha a burgonya megpuhult, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a tejszínt, a szerecsendiót és a mustárt. Összeturmixoljuk, és ezzel kész is a leves. A cukrot karamellizájuk, majd hozzáadjuk a diót. Jól összeforgatjuk, és kirakjuk sütőpapírra hűlni. Tálaláskor a levest megszórjuk a karamellizált dióval.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: a9c2efb418, 2016. nov. 23. 04:28
A chilis brokkolikrémleves karamellizált dióval (vegan) elkészítési módja és hozzávalói.