Mákos bejgli (vegan) recept
A Mákos bejgli (vegan) hozzávalói:A tésztához:
30 dkg liszt
7.5 dkg kókuszzsír
1-1.25 dl rizstej
1.5-2 dkg élesztő
4 dkg nádcukor
0.5 citrom reszelt héja
1 tk. friss narancshéj
0.5 tk. vanília kivonat
1 csipet só
A töltelékhez:
15 dkg darált mák
5 dkg nádcukor
0.5 tk. vanília kivonat
0.5 citrom reszelt héja
1 ek. citromlé
0.5 dl rizstej
1 marék mazsola
Kenéshez:
növényi tej
A Mákos bejgli (vegan) elkészítési módja:
A cukrot és az élesztőt langyos növényi tejben felfuttatjuk. Ezalatt a lisztet egy tálba szórjuk, majd belemorzsoljuk a kókuszzsírt. Hozzákeverjük a cukrot, a vaníliát, a citrom- és narancshéjat, valamint a sót, majd alaposan összedolgozzuk a felfuttatott élesztővel. A tésztát lefedve félretesszük. A konyha hőmérsékletétől függően 1-1.5 óra alatt kel meg. Amíg kel a tészta, addig elkészítjük a tölteléket. Egy kis tálkában összekeverjük a hozzávalókat. A növényi tejet óvatosan adagoljuk. Csak annyi kell belőle, amennyi éppen megnedvesíti a mákot, a tölteléknek nem szabad tocsognia. A megkelt tésztát lisztezett nyújtódeszkán téglalap alakúra nyújtjuk, és egyenletesen eloszlatjuk rajta a tölteléket. Lazán tekerjük fel, így kisebb eséllyel reped szét a sütőben. A tészta széle kerüljön alulra, és a két végét is dolgozzuk el, hogy a mák ne folyjon ki belőle sütés közben. Sütőpapírral kibélelt tepsiben hagyjuk további 15-20 percig letakarva kelni, majd kenjük meg a tetejét rizstejjel. 180 fokra előmelegített sütőben süssük aranybarnára, kb. 30-35 perc alatt. Kihűlés után szeleteljük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: a9c2efb418, 2016. nov. 11. 21:57
A mákos bejgli (vegan) elkészítési módja és hozzávalói.