Extra csokoládés torta (vegan) recept
Az Extra csokoládés torta (vegan) hozzávalói:A tésztához:
280 g liszt
230 ml mandulatej
200 g növényi margarin
180 g nádcukor
50 ml rizstejszín
50 g étcsokoládé
40 g kakaópor
10 g lenmagliszt
6 g foszfátmentes sütőpor
0.5 mk. vaníliapor
0.5 ek. rumaroma
A töltelékhez:
75 g növényi margarin
50 g étcsokoládé
50 g porcukor
1 ek. kakaópor
0.5 ek. rumaroma
3 ek. mandulatej
200 g lekvár
A mázhoz:
50 ml mandulatej
50 ml narancslé
100 g étcsokoládé
40 g csokoládé reszelék
Az Extra csokoládés torta (vegan) elkészítési módja:
Válasszuk szét a tészta száraz és nedves alapanyagait. Először a lisztet, cukrot, lenmaglisztet, sütőport, kakaó- és vaníliaport keverjük össze. Közben melegítsük egybe a margarint, tejszínt, csokoládét, rumaromát, és a tejet. Adjuk hozzá a lisztes keverékhez, dolgozzuk simára, majd az egészet öntsük egy kibélelt 26 cm-es tortaformába. Előmelegített, 200 fokos sütőben kb. 35 perc alatt süssük meg. Közben a töltelékhez melegítsük össze a margarint, csokoládét, rumaromát, és a tejet. Egy másik tálba tegyük a porcukrot a kakaóporral, és ebbe keverjük bele az olvasztott keveréket. A megsült és kihűlt piskótát vízszintesen vágjuk ketté. Egyik oldalát kenjük meg lekvárral, a másikat csokikrémmel. Tegyük vissza a két lapot egymásra. Készítsük el a mázat. Melegítsük össze a csokoládét a narancslével és a tejjel. Ezt öntsük a torta tetejére, majd szórjuk meg csokireszelékkel.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: a9c2efb418, 2017. jan. 22. 20:49
Az extra csokoládés torta (vegan) elkészítési módja és hozzávalói.