Hideg madártej forró nutellával recept
A Hideg madártej forró nutellával hozzávalói:5 dl tej
4 db tojás
5 evőkanál porcukor
1 rúd vanília
Nutella
folyékony tejszín
A Hideg madártej forró nutellával elkészítési módja:
A tejet felforraljuk két kanál cukorral és a vaníliával. A tojások fehérjét nagyon kemény habbá verjük, a forró tejbe szaggatva pár percig főzzük, közben forgat-juk. A habgaluskákat szűrőlapáttal szitára kivesszük. A tojások sárgáját a maradék cukorral kihabosítjuk, és a már forró tejet rászűrjük. Állandó keverés mellett besűrűsödésig főzzük. Tűzről levéve hűtjük, üvegtálba öntjük. A tojáshabot a tetejére helyezzük és forró, tejszín-nel hígított Nutellával gazdagon meglocsoljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2016. nov. 8. 07:35
A hideg madártej forró nutellával elkészítési módja és hozzávalói.