Csokihabos-diós szelet recept
60 perc
A Csokihabos-diós szelet hozzávalói:
A tésztához:
15 dkg finomliszt
1 kávéskanál sütőpor
10 dkg vágott dió
20 dkg étcsoki
10 dkg vaj
15 dkg cukor
3 db tojás
A csokis habhoz:
5 dl édes habtejszín
20 dkg csokoládé
A Csokihabos-diós szelet elkészítési módja:
1. A krémhez egy kis lábosban felmelegítjük a csokoládét 3 dl tejszínnel, és homogénre keverjük. Hagyjuk kihűlni, majd a hűtőbe tesszük 4-5 órára. 2. Ezután a maradék 2 dl tejszínt, valamint külön a csokis tejszínt is kemény habbá verjük. A csokis tejszínt kihabosítjuk, és óvatosan, apránként adagolva, beleforgatjuk a sima tejszínt is, majd együtt kihabosítjuk. 3. A tésztához a csokoládét és a vajat vízgőz felett felolvasztjuk. A tojásokat a cukorral 10 perc alatt krémesre keverjük egy gépi habverővel. A lisztet a sütőporral és a vágott dióval összekeverjük, majd fakanállal a krémhez keverjük. 4. A tésztát egy szilikonos sütőpapírral bélelt, 22x36 cm-es tepsibe tesszük. 170 fokra melegített sütőben 20 -25 perc alatt készre sütjük. A kihűlt tésztára rásimítjuk a csokis habot, felszeletelve kínáljuk.
Extra finom sütemény, ajánlom mindenkinek!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2016. nov. 6. 15:26
A csokihabos-diós szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.