Hamburger házilag recept
90 perc
A Hamburger házilag hozzávalói:
A bucihoz:
2 dl tej
2 evőkanál cukor
2 dkg friss élesztő
50 dkg teljes kiőrlésű liszt
10 dkg búzakenyérliszt
0,4 dl szőlőmagolaj
1 teáskanál só
1 db tojás
1 dl joghurt
A tetejére:
1 db tojás
szezám- vagy lenmag
A húspogácsához:
50 dkg darált marhahús
1 fej hagyma
só
őrölt bors
2 evőkanál mustár
3-4 evőkanál paradicsompüré
1 db tojás
A tálaláshoz opcionálisan:
1 kis fej hagyma
1 db paradicsom
1 kis fej saláta
1 db uborka
1 db paprika
ketchup
mustár
majonéz
A Hamburger házilag elkészítési módja:
1. A darált húst egy tálba tesszük, megsózzuk, 2-3 mokkáskanálnyi borsot szórunk bele, majd hozzáadjuk a nagyon apró kockákra vágott hagymát, a 2 evőkanál mustárt, a tojást, és kanalanként a 3-4 evőkanál paradicsompürét. 2. A masszát összegyúrjuk, és 8 pogácsát formázunk belőle. Egy teflont kissé kiolajozunk, és kis lángon, lassan, mindkét oldalát 8-8 perc alatt pirosra sütjük. 3. A tejet fellangyosítsuk, majd elkeverjük benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. A dagasztótálba mérjük a kétféle lisztet, a sót, az olajat, a tojást, a joghurtot. Hozzáöntjük a felfuttatott élesztős tejet is, és 5-10 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. 1-1,5 órán át hagyjuk kelni a tésztát. 4. A megkelt tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, és egyenként kigömbölyítjük a tésztadarabokat. Lisztes kézzel kicsit lenyomkodva, 1,5-2 cm vastagra laposítjuk a bucikat, majd sütőpapíros tepsire tesszük mindet, és kb. fél órán át hagyjuk kelni. 5. Ha megkeltek, a kikevert tojással átkenjük őket, és szezám- vagy lenmaggal szórjuk meg a tetejüket. 180 fokra előmelegített sütőben, légkeverés nélkül kb. 20 perc alatt készre sütjük őket a sütő középső részén. 6. Tálaláskor a bucikat kettévágjuk, beletesszük a húspogácsákat és ízlés szerinti zöldségekkel (pl. salátával, hagymával, paradicsommal) töltjük meg. Mustárral és ketchuppal kínáljuk.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2016. szept. 16. 13:07
A hamburger házilag elkészítési módja és hozzávalói.