Teljes kiőrlésű kifli vagy zsömle recept
Zsírszegény
A Teljes kiőrlésű kifli vagy zsömle hozzávalói:
1/2 kg teljes kiőrlésű liszt
2,5 dl tej
4 dkg vaj (olíva olajat lehet helyette)
2 teáskanál só
2 teáskanál gyümölcscukor v. édesítő
2 evőkanál tejföl
1 tasak szárított élesztő
A Teljes kiőrlésű kifli vagy zsömle elkészítési módja:
Én kenyérsütőben szoktam keleszteni, de kb. 1 óra alatt megkel. Lisztezett deszkán kinyújtom kb. fél ujjnyi vastagra, s 10x10 négyzeteket vágok belőle, majd azt átlósan félbevágom. A háromszögeket feltekerem, ebből lesz a kifli. Zsömihez meg nem kell nyújtani, én tenyérnyi darabokból gombócokat formálok. kivajazott tepsibe teszem, nem túl szorosan, mert még keleszteni kell kb. 20 perc. Sütőt 240 fokra előmelegítem, 5 percig sütöm, majd 200 fokra mérsékelem s ott további 15 percig sütöm. S kész. Ebből lehet kenyeret is sütni.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: tüncyke, 2008. ápr. 17. 15:49
A teljes kiőrlésű kifli vagy zsömle elkészítési módja és hozzávalói.