Áfonyás-joghurtos muffin (Béres Alexandra jóvoltából) recept
30 perc
Szénhidrátszegény
211 kcal
10,1
26 gramm
Hozzávalók 12 db-hoz:
15 dkg áfonya (friss vagy fagyasztott)
l 25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
1 tojás
1 teáskanál sütőpor
1,5 dl olvasztott margarin 10 dkg gyümölcscukor
2 dl joghurt
Az Áfonyás-joghurtos muffin (Béres Alexandra jóvoltából) elkészítési módja:
Az áfonyát mosd meg hideg vízben és csepegtesd le alaposan (esetleg papírtörlővel finoman itasd le a vizet). Keverd ki külön a cukrot a tojással, a margarinnal és a joghurttal, illetve a lisztet a sütőporral. Ezután keverd össze a két elegyet, végül add hozzá a gyümölcsöt is. A muffinsütőformába helyezz papírkapszlikat (süteménytartó formák), töltsd meg mindegyiket 2/3 részig a masszával, majd előmelegített sütőbe téve süsd 180 fokon kb. 20-25 percig. Jó étvágyat!
Tipp: A sütés első 5 percében ne nyisd ki a sütő ajtaját, különben összeesik a muffin teteje.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Pici Lulu, 2007. ápr. 6. 10:50
Az Áfonyás-joghurtos muffin (béres alexandra jóvoltából) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.