Főoldal » Receptek » Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei » Reform mazsolás rózsakalács recept

Reform mazsolás rózsakalács recept

A Reform mazsolás rózsakalács hozzávalói:
hozzávalók 4 főre

2,5 dkg élesztő
50 dkg teljes kiörlésű búzaliszt
10 dkg vaj
1 tojás
8 dkg + 8 dkg méz (4-4 evőkanál)
1 kk őrölt fahéj
1 kk őrölt szegfűszeg
1 kk reszelt gyömbér
4 dl tejföl
10 dkg mazsola


A Reform mazsolás rózsakalács elkészítési módja:
elkészítés Az elmorzsolt élesztőt fél deci langyos vízben elkeverjük. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojást, 8 dkg mézet, a fűszereket, a tejföl felét, és feloldott élesztőt. Ezeket összegyúrjuk mindaddig, amíg teljesen össze nem áll. Fél óra kelesztés után átdagasztjuk, majd rúddá sodorjuk, és nyújtódeszkán hosszúkásra nyújtjuk. Megkenjük a maradék 2 dl tejföllel, rácsorgatunk 4 evőkanálnyi mézet, és megszórjuk a mazsolával. Ezután felcsavarjuk, és 12 egyenlő részre vágjuk. Ezeket a darabokat kiolajozott muffin formába tesszük állítva. 20-30 perc kelesztés után 180-200 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük.

sütési hőfok:
180°C
sütési mód:
alul-felül sütés


Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei


A reform mazsolás rózsakalács elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook