Zserbó tallér recept
A Zserbó tallér hozzávalói:A tésztához:
30 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 tesákanál szárított élesztő
8 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 db tojás
10 dkg zsír
10 dkg vaj
fél citrom reszelt héja
A töltelékhez:
10 dkg darált dió
baracklekvár
porcukor ízlés szerint
A mázhoz:
10 dkg étcsokoládé
0,5 dl habtejszín
A Zserbó tallér elkészítési módja:
Összedolgozzuk a tésztához a lisztet a sütőport, a zsírt, a vajat, a porcukorral, vaníliás cukorral, és 1 db tojással, és fél citrom reszelt héjával. Kinyújtjuk a tésztát és az alsó kört, a közepes méretű koronggal, majd a felső korongot egy nagyobb koronggal kiszaggatjuk. Amikor kiszaggattuk, megtöltjük, úgy, hogy az alsó rétegre diót teszünk, majd jön a lekvár és a végén megint dió, és ráhelyezzük a nagyobb korongot. Előmelegített sütőben megsütjük. Amikor már egy kicsit kihűlt akkor elkészítjük a mázat és rákenjük a tallérokra. A máz készítése: Vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét, és hozzáadjuk a habtejszínt, és jól elkeverjük, de már nem a vízgőz felett, és rákenjük a tallérokra.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2016. nov. 6. 14:12
A zserbó tallér elkészítési módja és hozzávalói.