Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Zserbó tallér recept

Zserbó tallér recept

A Zserbó tallér hozzávalói:
A tésztához:

30 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 tesákanál szárított élesztő
8 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 db tojás
10 dkg zsír
10 dkg vaj
fél citrom reszelt héja

A töltelékhez:

10 dkg darált dió
baracklekvár
porcukor ízlés szerint

A mázhoz:

10 dkg étcsokoládé
0,5 dl habtejszín


A Zserbó tallér elkészítési módja:
Összedolgozzuk a tésztához a lisztet a sütőport, a zsírt, a vajat, a porcukorral, vaníliás cukorral, és 1 db tojással, és fél citrom reszelt héjával. Kinyújtjuk a tésztát és az alsó kört, a közepes méretű koronggal, majd a felső korongot egy nagyobb koronggal kiszaggatjuk. Amikor kiszaggattuk, megtöltjük, úgy, hogy az alsó rétegre diót teszünk, majd jön a lekvár és a végén megint dió, és ráhelyezzük a nagyobb korongot. Előmelegített sütőben megsütjük. Amikor már egy kicsit kihűlt akkor elkészítjük a mázat és rákenjük a tallérokra. A máz készítése: Vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét, és hozzáadjuk a habtejszínt, és jól elkeverjük, de már nem a vízgőz felett, és rákenjük a tallérokra.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A zserbó tallér elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook