Omlós túrós bocisüti recept
Az Omlós túrós bocisüti hozzávalói:A tésztához
35 dkg liszt
15 dkg porcukor
4 tojás
2,5 dl tej
1 dl étolaj
2 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál kakaó
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
csipet só
A töltelékhez
25 dkg túró
10 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál búzadara
2 dkg vaj
1 tojás
1 citrom
Az Omlós túrós bocisüti elkészítési módja:
Tedd a porcukrot és a vaníliás cukrot egy tálba, add hozzá a tojások sárgáját, és dolgozd simára. Kevergetve először csorgasd hozzá az étolajat, majd a tejet is. A lisztet vegyítsd a sütőporral, a szódabikarbónával, a kakaóval és egy csipet sóval, majd kanalazd a cukros, tojásos elegyhez. A fehérjét a kristálycukorral verd kemény habbá, és fakanállal óvatosan forgasd a masszához. A tepsit béleld ki sütőpapírral, majd egyenletesen öntsd bele a tésztát. Add a túróhoz a cukrokat, a búzadarát, a tojást, a vajat, a citrom reszelt héját, és alaposan keverd össze. Ezután kanalazz belőle kisebb halmokat a tepsiben lévő tészta tetejére. Rakd előmelegített sütőbe, és süsd meg 170 fokon 35-40 perc alatt. A sütőből kivéve hagyd a tepsiben hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeld át egy rácsra, és hűtsd ki teljesen. Tálalás előtt szórd meg porcukorral, és szeleteld fel.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2016. nov. 3. 19:33
Az omlós túrós bocisüti elkészítési módja és hozzávalói.