Csokoládés-kókuszkrémes tekercs recept
A Csokoládés-kókuszkrémes tekercs hozzávalói:A piskótához:
6 tojás
8 evőkanál cukor
10 dkg étcsokoládé
1 evőkanál kakaópor
1 mokkáskanál sütőpor
5 evőkanál liszt
A krémhez:
3 dl tej
5 ek cukor
15 dkg kókuszreszelék
15 dkg vaj
1 cs vaníliás pudingpor
A bevonathoz:
3 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
csokiforgács
A Csokoládés-kókuszkrémes tekercs elkészítési módja:
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd belekeverjük a vízgőz fölött felolvasztott étcsokit, hozzáadjuk a kakaóport, a sütőporral elkevert lisztet, és a kemény habbá vert tojásfehérjékkel lazítjuk. Sütőpapírral bélelt, nagyméretű gáztepsibe öntjük, elsimítjuk és 180 gokos sütőben, 15-20 perc alatt megsütjük, úgy hogy a piskóta széle ne száradjon meg, hogy fel tudjuk tekerni. Ezután deszkára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt és tiszta sütőpapírba feltekerjük, kihűtjük. A pudingport a cukorral, a tejjel felfőzzük, még melegen a kókuszreszeléket hozzákeverjük és kihűtjük, majd a vajjal jó habosra, krémesre keverjük. A tekercset a papírból kibontjuk és a krémmel betöltjük és feltekerjük. Hűtőbe tesszük. Amikor jól lehűlt, a keményre vert tejszínnel bevonjuk. Csokiforgáccsal, meggyel díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2016. nov. 2. 18:53
A csokoládés-kókuszkrémes tekercs elkészítési módja és hozzávalói.