Meggyes-csokis süti recept
A Meggyes-csokis süti hozzávalói:A rumos meggyhez:
30 dkg mélyhűtött meggy,
1 dl rum,
4 ml színtelen mandulaaroma.
A tésztához:
25 dkg finomliszt,
5 dkg kakaópor,
2 kávéskanál sütőpor,
1 csipet só,
20 dkg puha vaj,
20 dkg cukor,
2 tojás,
1 tojássárgája,
1 vaníliarúd,
2 és fél dl tej.
A Meggyes-csokis süti elkészítési módja:
Előző éjszaka ráöntjük a meggyre a rumot és a mandulaaromát, aztán másnap összeforraljuk őket. Ezután a rumos meggyet alaposan lecsöpögtetjük, és magunk mellé készítjük. Sütés előtt előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és kivajazunk, kilisztezünk egy kb. 30x20 cm-es tepsit. A tésztához összekeverjük a lisztet a csomómentesre szitált kakaóporral, a sütőporral és a sóval. Ezután 1-2 perc alatt robotgéppel összehabosítjuk a puha vajat és a cukrot, majd a vajas-cukros keverékhez hozzáadjuk vaníliarúd kikapargatott belsejét, és egyenként beledolgozzuk a tojásokat meg a szóló tojássárgáját. Végül lassabb fokozatra kapcsoljuk a gépet, és a tojásos-vajas-cukros masszába felváltva belekeverjük a sütőporos-kakaós lisztet és a tejet. Sima, csomómentes, kissé fényes tésztát kapunk. A kész tésztát átkanalazzuk a tepsibe, elsimítjuk, és a tetejébe belenyomkodjuk a meggyet: nem kell túl mélyre tenni, mert a gyümölcs sütés közben amúgy is lesüllyed majd kissé. A süteményt 40-45 perc alatt megsütjük, és csak akkor szeleteljük, ha már teljesen kihűlt.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2007. okt. 1. 06:27
A meggyes-csokis süti elkészítési módja és hozzávalói.