Karfiolos majonézes krumpli recept
A Karfiolos majonézes krumpli hozzávalói:1 fej karfiol
5 db közepes krumpli
250 g csiperkegomba
2 egész lilahagyma (vörös is lehet)
delikát
Az öntethez
2 dl tejföl
5 ek majonéz
1 kk mustár
pár csepp citromlé
1 ek cukor
bors
A Karfiolos majonézes krumpli elkészítési módja:
A karfiolt rózsáira szedem, a krumplit meghámozom és kockákra vágom, a gombát felkarikázom. Mindezt delikátos vízbe felteszem főni, kb. 20 perc alatt puhulnak meg. Szűrőkanállal egy mély tálba kiszedem, összekeverem a felszeletelt hagymával és ráöntöm a majonézes öntetet. Fogyasztásig a hűtőben tárolom.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. aug. 8. 17:05
A karfiolos majonézes krumpli elkészítési módja és hozzávalói.