Töltött gomba "Vera módra" recept
A Töltött gomba "Vera módra" hozzávalói:kb. 1 kg gomba
1/2 doboz zöldhagymás vajkrém (mindegy milyen márka)
2-3 dl tejszín
1 fej vöröshagyma
1 kevés májkrém
1 db zsemle
1 db tojás
1 db tömlős juhtúró
olíva olaj
1 cs. tejszínes csirkesült alap (Maggi)
fűszerek: vegeta, bors, fokhagyma, só, majoránna...
A Töltött gomba "Vera módra" elkészítési módja:
A megtisztított gomba szárát kitörjük, a szebbeket jénaiba rakjuk. A gombaszárakat apróra vágjuk. Kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd rádobjuk a gombát és zsírjára pirítjuk, majd fűszerezzük. A felét kivesszük, lehűtjük, a másik felébe belerakjuk a fél doboz vajkrémet és felöntjük a tejszínnel kikevert alappal. A kihűtött gomba felét elkeverjük a juhtúróval, és a borsozott gombafejekbe töltjük. A másik felét összekeverjük a májkrémmel és a többi hozzávalóval, kevés zsemlemorzsát szórunk bele és beletöltjük a maradék üres gombába. A gombaszószt a betöltött gombára öntjük, meglocsoljuk pici olíva olajjal és bőven megszórjuk reszelt sajttal. Berakjuk a sütőbe és összesütjük, majd megpirítjuk rajta a sajtot. Tálaláskor kifőtt tésztával és a szósszal együtt tálaljuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Pné Veronika, 2009. aug. 7. 14:49
A töltött gomba "vera módra" elkészítési módja és hozzávalói.