Epres túrókrémes torta recept
Az Epres túrókrémes torta hozzávalói:1db kakaós piskóta torta (lehet bolti is, csak az drágább)
1db natúr vajkrém (mindegy milyen márka)
ízlés szerint porcukor
kb. 5dkg vaj
1db túrókrém (500g Plusban lehet kapni, olyan mint a krémtúró, csak zsírszegény)
zselatin
kevés tejszín
kb. 1kg eper
főző csokoládé (2-3 tábla)
Az Epres túrókrémes torta elkészítési módja:
A piskótát 3 lapra vágni, az epret megpucolni és megmosni,(pár szép szemet félrerakni) a zselatint az előírás szerint a tejszínben elkészíteni és hűlni hagyni, majd a vajkrémet, vajat, porcukrot kikeverni, bele a túrókrém és végül a kihűlt zselatinos tejszín. Az epret kis darabokra vágni és lazán a kész krémhez keverni. A csokit vízfürdőben felolvasztani. Az alsó tortalapot megkenni krémmel, majd rá a következő lap, arra olvasztott csokit csurgatni (vékonyan), majd krémet kenni rá és befedni a 3. lappal. A tetejére olvasztott csokit kenni és a csokiba mártott egész félretett eprekkel díszíteni.
Nagyon könnyű, finom torta, nálam a család imádja. Lehet variálni a túrókrém helyett epres joghurttal, vagy tetszés szerint natúr túró és tejföl keverékével, esetleg más idénygyümölccsel. (Málna, szeder, barack...)Nálunk eddig ez a recept a nyerő.Annál is inkább, mivel itt van az eperszezon, már van "hazai igazi eper".
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Pné Veronika, 2008. máj. 16. 08:34
Az epres túrókrémes torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.