Epres túrókrémes torta recept

1db kakaós piskóta torta (lehet bolti is, csak az drágább)
1db natúr vajkrém (mindegy milyen márka)
ízlés szerint porcukor
kb. 5dkg vaj
1db túrókrém (500g Plusban lehet kapni, olyan mint a krémtúró, csak zsírszegény)
zselatin
kevés tejszín
kb. 1kg eper
főző csokoládé (2-3 tábla)
Az Epres túrókrémes torta elkészítési módja:
A piskótát 3 lapra vágni, az epret megpucolni és megmosni,(pár szép szemet félrerakni) a zselatint az előírás szerint a tejszínben elkészíteni és hűlni hagyni, majd a vajkrémet, vajat, porcukrot kikeverni, bele a túrókrém és végül a kihűlt zselatinos tejszín. Az epret kis darabokra vágni és lazán a kész krémhez keverni. A csokit vízfürdőben felolvasztani. Az alsó tortalapot megkenni krémmel, majd rá a következő lap, arra olvasztott csokit csurgatni (vékonyan), majd krémet kenni rá és befedni a 3. lappal. A tetejére olvasztott csokit kenni és a csokiba mártott egész félretett eprekkel díszíteni.
Nagyon könnyű, finom torta, nálam a család imádja. Lehet variálni a túrókrém helyett epres joghurttal, vagy tetszés szerint natúr túró és tejföl keverékével, esetleg más idénygyümölccsel. (Málna, szeder, barack...)Nálunk eddig ez a recept a nyerő.Annál is inkább, mivel itt van az eperszezon, már van "hazai igazi eper".
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Pné Veronika, 2008. máj. 16. 08:34
Az epres túrókrémes torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.