Almás és túrós pite recept
Az Almás és túrós pite hozzávalói:2 kg savanykás alma
(vagy 1,5 kg tehéntúró,
10 dkg mazsolával)
60 dkg rétesliszt
25 dkg margarin
porcukor, tejföl
2 tojás
fahéj, reszelt citromhéj
Az Almás és túrós pite elkészítési módja:
A lisztet, margarint, 4 ek. porcukorral, 2 ek. tejföllel és 2 tojással jól összegyúrjuk, két tepsi méretű lapra kinyújtjuk. Az egyik lapot a tepsibe tesszük, és a meghámozott, lereszelt és levétől alaposan kinyomkodott almát elterítjük rajta. Az alma tetejét meghintjük porcukorral és fahéjjal, esetleg darált dióval, és ráterítjük a másik tésztalapot. Megszurkáljuk, megkenjük tojással, és közepesen meleg sütőben aranybarnára sütjük. Ha kész, a tetejét vaníliás porcukorral beszórjuk. Túrós pitéhez Az áttört túrót 2 nyers tojással, tejföllel, mazsolával, egy citrom reszelt héjával, ízlés szerint kb. 25-35 dkg porcukorral és két-három evőkanál rummal keverjük össze. Az így elkészített töltelékkel megtölteni a tésztát és készre sütni.
Ha túlságosan nedves lenne a túró, darált dióval száríthatjuk, borzasztó finom lesz dióval.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Pné Veronika, 2007. nov. 18. 23:13
Az almás és túrós pite elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.