Csíkos kalács recept
A Csíkos kalács hozzávalói:50-60 dkg liszt
3 dkg élesztő
3 evk cukor
2 cs. vaníliás cukor
8 dkg vaj (olvasztva)
2 db egész tojás
csipet só
tej amennyit felvesz (kb 2,5 dl)
kakaópor
A Csíkos kalács elkészítési módja:
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatom, majd a többi hozzávalóval együtt a dagasztógépbe teszem. Annyi tejet öntök hozzá, hogy kellemesen puha tésztát kapjak. (Kb. 2 dl) A géppel kidolgoztatom, majd kétfelé veszem és 3 evk kakaóport teszek az egyik részbe. Kinyújtom mindkét tésztát, a kakaósat a fehérre teszem, feltekerem, félbe vágom. Két hosszúkás formát kivajazok, belisztezek és a tekercseket beleteszem. Kb. 1 órát letakarva kelesztem, majd felvert tojással megkenem és hideg sütőbe teszem. 180°-on készre sütöm, majd rácson hagyom kihűlni.
Most a tetejére durvára tört török mogyorót szórtam, de lehet kakaó nélkül, mazsolával is készíteni.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: Pné Veronika, 2015. márc. 15. 21:01
A csíkos kalács elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.