Tojásmentes tepertős pogácsa recept
A Tojásmentes tepertős pogácsa hozzávalói:4 főre (21 db lesz):
50 dkg liszt
15 dkg zsír
150 g tejföl (finomföl)
2-3 ek fehérbor
3 dkg élesztő
1 dl víz
1 ek cukor
15-20 dkg darált tepertő
só, bors ízlés szerint
A Tojásmentes tepertős pogácsa elkészítési módja:
Az élesztőt a langyos, cukros vízben felfuttatom, majd a többi hozzávalóval a kenyérsütő géppel kidolgoztatom. Kicsit hagyom pihenni, majd kinyújtom és rákenem a sós-borsos darált a tepertőt, feltekerem, kicsit megnyújtom és összehajtogatom. 20 percet pihentetem, majd kb 2 cm vastagra nyújtom, tetejét bevagdosom és kiszaggatom (4-5cm-es formával). Hideg sütőbe teszem,(így a tésztám a sütőben még kel, amíg bemelegszik), majd 220° fokon megsütöm.
Akkor jó, ha a teteje kicsit már megpirult. (Sütőfüggő...)
A receptet és képeket itt tudtok megnézni: http://veronika74.blogspot.hu/search?q=toj%C3%A1smentes
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: Pné Veronika, 2013. okt. 31. 08:28
A tojásmentes tepertős pogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.