Bosziujjak recept
A Bosziujjak hozzávalói:25 dkg liszt
15 dkg vaj
20 dkg darált mandula (vagy dió)
10 dkg cukor
2 tojás
10 dkg egész mandula
tojássárga bekenni
piros ételfesték színezni a "körmöket"
A Bosziujjak elkészítési módja:
A lisztet a vajjal, cukorral, tojással és a darált mandulával összegyúrjuk. Ujjnyi vastag és kb. 10 cm-es csíkokra vágjuk. "Ujjformára" alakítjuk, tojássárgával lekenjük, mandulát rakunk rá körömnek. A "bütykökre" késsel kis barázdákat csíkozunk, majd forró sütőben megsütjük.
180°C-on sütjük
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Pné Veronika, 2012. okt. 29. 22:29
A bosziujjak elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.