Rumos-diós csokifagyi recept
A Rumos-diós csokifagyi hozzávalói:3 egész tojás
20 dkg cukor
5 dl tej
1 tábla olvasztott csokoládé (+kakaó ízlés szerint)
marék pirított darált dió
kevés rum
A Rumos-diós csokifagyi elkészítési módja:
A cukrot az egész tojásokkal kikeverjük. A tejet felforraljuk, majd állandó kevergetés mellett beleöntjük a tojásos masszát. Sűrűre főzzük, levesszük a tűzről és ízesítjük. Hozzáadjuk a rumot, darált diót, olvasztott csokit és a kakaóport. Miután kihűlt (hűtőben, vagy vízfürdőben) a fagyi gépbe teszem és készre keverem.
A csoki minősége határozza meg, hogy kell-e bele kakaópor. 60-70%-os csokival nem kellett... :-)
Kategória: Fagylaltok receptjei
A receptet beküldte: Pné Veronika, 2012. jún. 29. 16:45
A rumos-diós csokifagyi elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.