Zabpelyhes-túrós-meggyes muffin recept
A Zabpelyhes-túrós-meggyes muffin hozzávalói:hozzávalók 4 főre
30 dkg zabpehely
édesítőszer (por alakú) - nem mérem, ízlés szerint mehet bele, kb 10 g, de természetesen lehet cukorral is készíteni, abból kb 20 dkg kellhet
1 cs sütőpor
4 db tojás
1,25 dl tej
25 dkg túró
10 dkg olvasztott vaj vagy margarin
meggybefőtt
néhány kocka étcsokoládé (ízlés szerint)
A Zabpelyhes-túrós-meggyes muffin elkészítési módja:
elkészítés Keverjük össze a tojást, tejet, túrót, margarint - a túró miatt én robotgéppel keverem össze, így homogénebb a keverék. Keverjük össze a zabpelyhet, édesítőszert, sütőport, majd öntsük hozzá a nedves keveréket A kimagozott meggyet és az apróra tördelt csokit keverjük a tésztába, majd hagyjuk állni kb. 15 percig, hogy a zabpehely megpuhuljon a nedves keveréktől Kanalazzuk a muffinformákba, majd előmelegített sütőben süssük (kb. 14 adag). sütési hőfok: 190 °C sütési mód: hőlégkeveréses
ajánlat
Tápláló reggeliként, ebéd után desszertként és vacsora helyett is kiváló kis finomság...:)
Lehet bele narancslevet facsarni, és héjat is reszelni, jót tesz neki...:)
Édesítőszert bármilyen formában (szemes, por, folyadék) lehet bele tenni, ha szemes formában van, azt kevés folyadékban fel kell oldani, és a túrós keverékhez kell önteni az első lépésnél.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: c9aa38264e, 2011. szept. 17. 11:06
A zabpelyhes-túrós-meggyes muffin elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.