Narancsos-gesztenyés muffin recept
A Narancsos-gesztenyés muffin hozzávalói:hozzávalók 4 főre
Száraz rész:
20 dkg liszt
fél cs sütőpor
25 dkg gesztenyemassza (lereszelve)
1 narancs reszelt héja
Nedves rész:
2 tojás
7 ek édesítőpor /10 dkg cukor
1 ek vaníliaaroma
3 ek rum
2 pohár natúr joghurt
7 dkg olvasztott vaj
1 narancs leve
A Narancsos-gesztenyés muffin elkészítési módja:
elkészítés Előmelegítjük a sütőt 170 fokra. A tojásokat a édesítőporral /cukorral és a vanília aromával habosra keverjük. Hozzáadjuk a többi nedves hozzávalót, és jól összedolgozzuk. Egy másik tálban összekeverjük a száraz összetevőket, majd hozzáadjuk a nedves masszát, és gyors mozdulatokkal elvegyítjük. Papírkosárkákkal kibéleljük a muffin sütőt, beletöltjük a masszát és kb 25 perc alatt megsütjük. Ha elkezdene égni a sütik teteje, alufóliával letakarjuk. sütési hőfok: 170 °C sütési mód: alul-felül sütés
Szerintem lehetett volna picit édesebb, de akik kóstolták, azt mondták, hogy ez így pont jó, mert így lehet érezni a narancs és a gesztenye ízét.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: c9aa38264e, 2011. szept. 13. 20:42
A narancsos-gesztenyés muffin elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.