Főoldal » Receptek » Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei » Narancsos-gesztenyés muffin recept

Narancsos-gesztenyés muffin recept

A Narancsos-gesztenyés muffin hozzávalói:
hozzávalók 4 főre

Száraz rész:

20 dkg liszt
fél cs sütőpor
25 dkg gesztenyemassza (lereszelve)
1 narancs reszelt héja

Nedves rész:

2 tojás
7 ek édesítőpor /10 dkg cukor
1 ek vaníliaaroma
3 ek rum
2 pohár natúr joghurt
7 dkg olvasztott vaj
1 narancs leve


A Narancsos-gesztenyés muffin elkészítési módja:
elkészítés Előmelegítjük a sütőt 170 fokra. A tojásokat a édesítőporral /cukorral és a vanília aromával habosra keverjük. Hozzáadjuk a többi nedves hozzávalót, és jól összedolgozzuk. Egy másik tálban összekeverjük a száraz összetevőket, majd hozzáadjuk a nedves masszát, és gyors mozdulatokkal elvegyítjük. Papírkosárkákkal kibéleljük a muffin sütőt, beletöltjük a masszát és kb 25 perc alatt megsütjük. Ha elkezdene égni a sütik teteje, alufóliával letakarjuk. sütési hőfok: 170 °C sütési mód: alul-felül sütés

Szerintem lehetett volna picit édesebb, de akik kóstolták, azt mondták, hogy ez így pont jó, mert így lehet érezni a narancs és a gesztenye ízét.


Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei


A narancsos-gesztenyés muffin elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook