Főoldal » Receptek » Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei » Mákmuffin - liszt- és cukormentes recept

Mákmuffin - liszt- és cukormentes recept

A Mákmuffin - liszt- és cukormentes hozzávalói:
hozzávalók 4 főre

20 dkg darált mák
8 dkg kókuszreszelék
6-8 tk nyírfacukor vagy gabonacukor
1 csapott tk szódabikarbóna
csipet só
1 marék mazsola , beáztatva
3 tojás
4-5 ek tejföl
6-7 dkg olvasztott vaj
pár ek tej, szükség esetén


A Mákmuffin - liszt- és cukormentes elkészítési módja:
elkészítés A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük, beletesszük a lecsöpögtetett mazsolát is. A sütőt előmelegítjük. A tojásokat villával jól felverjük, majd a szobahőmérsékletű tejföllel és vajjal lazán összekeverjük. A tojásos elegyet villával lazán összedolgozzuk a mákos keverékkel. Ne kavargassuk sokáig. A muffinformákba az elegyet belesszük egy evőkanál segítségével. A sütőben megsütjük. Ha kész, hagyjuk a formában kihűlni, mielőtt kiszedjük

ajánlat

A szódabikarbóna helyett én 1 cs sütőport teszek bele. A kikevert tészta nem folyik, inkább morzsalékos. Ha száraznak találjuk, kissé lazíthatjuk néhány evőkanál tejjel. A muffinformába ne nyomkodjuk erősen bele, csak lazán egyengessük el.
Ez a sütemény nem fog megemelkedni úgy, mint a klasszikus muffinok. Töltsük a formát nyugodtan a peremig.
sütési hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés


Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei


A mákmuffin - liszt- és cukormentes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook