Almás pite 9. - cukormentes recept
Az Almás pite 9. - cukormentes hozzávalói:hozzávalók 8 főre
60 dkg liszt
1 kk sütőpor
2 db tojás
20 dkg margarin
2 dl tejföl
2-3 kg alma
reszelt citromhéj
1-2 ek fahéj
édesítő
1 marék mazsola
zsemlemorzsa
1 tojás a kenéshez
Az Almás pite 9. - cukormentes elkészítési módja:
Megpucoljuk és lereszeljük az almákat. Ízesítjük édesítővel, reszelt citrom héjával, fahéjjal. Beleszórjuk a mazsolát és az egészet jól összekeverjük. Egy tálba szórjuk a liszttel elkevert sütőport. Belerakjuk a margarint, tejfölt, csipet sót, ízlés szerint az édesítőt, 2 tojást és összegyúrjuk. Ha nem elég lágy a tészta, hígítani ehet egy kis tejjel. Jól összegyúrjuk, ketté választjuk és lisztezett deszkán egyforma nagyságú téglalapokat nyújtunk belőlük. A kivajazott, lisztezett tepsibe fektetjük a nyújtófa segítségével az egyik lapot, rászórunk egy kis zsemlemorzsát, hogy az alma nedvességét felszívja. Ráborítjuk a lereszelt, ízesítet almát és egyenletesen eloszlatjuk rajta, majd beborítom a tészta másik felével. Előmelegítjük a sütőt, ezalatt villával megszurkáljuk a tészta tetejét és bekenjük 1 felkevert egész tojással. Betoljuk a sütőbe, és közepes lángon 30-40 perc alatt addig sütjük, hogy szép világos barna legyen a teteje. Kihűlés után kockákra szeleteljük, diétás édesítővel megszórjuk a tetejét, és már lehet is tálalni.
sütési hőfok: 150 °C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 30x40x5 cm
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: c9aa38264e, 2011. szept. 7. 17:43
Az almás pite 9. - cukormentes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.