Fekete-fehér csokolédéparfé recept
A Fekete-fehér csokolédéparfé hozzávalói:3 nagy tojás szétválasztva,
4 evőkanál kristálycukor,
3 dl tej,
10 dkg fehér csokoládé,
10 dkg étcsokoládé + a díszítéshez,
3 dl tejszín
A Fekete-fehér csokolédéparfé elkészítési módja:
A tojássárgáját verjük fehéredésig habosra a cukorral! Tegyük lábosba, adjuk hozzá a tejet, takarékon melegítve, folyamatosan kevergetve sűrítsük be a krémet! Felezzük el a krémet, az egyikbe tegyük a felkockázott ét-, a másikba a fehér csokoládét! Hagyjuk kihűlni mindkét krémet! Verjük fel a tejszínt habnak, keverjük kettéosztva a kétféle csokikrémhez. 7 dl-es őzgerincformába (használhatunk kerek tálat is) öntsük a fehér krémet. Tegyük a mélyhűtőbe 2-3 órára! Addig a másik krémet tegyük a hűtőbe! Amikor már enyhén megszilárdult a fehér krém, öntsük rá a másikat is, és tegyük a mélyhűtőbe szilárdulásig. Pár perccel fogyasztás előtt hagyjuk szobahőmérsékleten olvadni a fagylaltot, hogy könnyen vágható legyen. Csokoládéforgáccsal díszíthetjük.
Kategória: Fagylaltok receptjei
A receptet beküldte: the edgeof glory, 2012. jún. 24. 18:14
A fekete-fehér csokolédéparfé elkészítési módja és hozzávalói.