Boszorkányujjak recept
50 perc
A Boszorkányujjak hozzávalói:
4-személyre:
20 dkg liszt
20 dkg vaj
20 dkg darált dió
10 dkg cukor
1 egész tojás
2 tojássárgája (kenéshez)
10 dkg mandulabél
piros vagy zöld ételfesték (vagy olvasztott csoki)
A Boszorkányujjak elkészítési módja:
1. A vajat a liszttel, a darált dióval, és a tojással jól eldolgozzuk, rövid időre hűtőbe rakjuk. 2. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, és ujjformára hengergetjük, majd kb. 8-10 centisre vágjuk. Formázgassuk meg, "díszítsük" egy-két bevágással, göcsört kialakításával!:-) 3. A mandulabelet dobjuk forró vízbe (amit már lehúztunk a tűzhelyről) és hagyjuk benne 5 pecig. Húzzuk le a barna héjat, majd áztassuk 3-4 percig az ételfestékben. 4. Az "ujjacskákat" kenjük át tojássárgával, nyomjuk bele a megfestett mandulákat "körmöknek". Ha nem használunk ételfestéket, akkor olvasztott csokival is "kifesthetjük" a körmöket!:) 5. Világosra sütjük 200 fokon (előmelegítve). 6. Sok sikert!
sütési hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2011. jún. 12. 11:15
A boszorkányujjak elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.