Körte koch recept


10 dkg liszt
5 dkg cukor
csipet só
2 tojás
2 dl tej
1 marék darált dió
2-3 db körte
A Körte koch elkészítési módja:
A cukrot a tojássárgával, liszttel, sóval, dióval, tejjel simára keverjük.Beleforgatjuk a kemény, habbá vert tojásfehérjét.Kivajazunk vagy kisütőmargarinozunk 6 db formát, ennek hiányában hőálló csészéket. Szétosztjuk bennük a masszát, kb. 3/4 részig, hogy legyen helye felemelkedni sülés közben. Ha kell, inkább több tálkát használjunk.A körtéket hámozzuk, magozzuk, majd vágjuk negyedekbe. Illesszünk mindegyik formában lévő keverék tetejére egyet.Kapcsoljuk be a sütőt 170 fokra. A megtöltött formákat tegyük peremes tepsibe, és öntsünk melléjük annyi vizet, amennyi beteríti a tepsit. A felfújt jobban feljön a víz párolgása közben. Toljuk be a sütőbe, és süssük készre kb. 25-30 perc alatt. Melegen, de nem forrón tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2011. jún. 10. 15:42
A körte koch elkészítési módja és hozzávalói.