Diós-mogyorós saláta kacsával recept
A Diós-mogyorós saláta kacsával hozzávalói:4 személyre:
30 dkg vegyes zöldsaláta
1 kávéskanál mustár
1 evőkanál balzsamecet
2 evőkanál dióolaj
4 kacsaszárnytő
1 füstölt kacsamell
8 szelet kacsamáj
4 szem koktélparadicsom
0,5 dkg dió
0,5 dkg mogyoró
0,5 dkg fenyőmag
0,5 dkg mazsola
1 csipetnyi só
bors
A Diós-mogyorós saláta kacsával elkészítési módja:
A húsokat előkészítjük, a kacsaszárnytöveket zsírjától megszabadítjuk és sütőben öt percig 200 oC-on meggrillezzük. A füstölt kacsamellet vékonyra szeleteljük és a kacsamájszeleteket néhány perc alatt serpenyőben megpirítjuk. Egy felhevített, ám száraz serpenyőben megpirítjuk a fenyőmagot, hozzáadjuk az apróra tört diót, mogyorót, és a mazsolát. Tányérra halmozunk egy maroknyi vegyes salátát, 1 szem koktélparadicsomot, meglocsoljuk az ecetből, sóból, borsból és egy kevés dióolajból kevert ecetes salátaöntettel, elrendezzük rajta a füstölt kacsamellszeleteket és a kacsamájszeleteket, megszórjuk a diós, mogyorós mazsolakeverékkel és tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2011. márc. 25. 19:16
A diós-mogyorós saláta kacsával elkészítési módja és hozzávalói.