Pöttyös pont - marcipanbaba módra recept
A Pöttyös pont - marcipanbaba módra hozzávalói:Hozzávalók:
500g túró
2 tojás
4 ek porcukor
1/2 citrom leve és héja (nem kötelező)
2 ek habtejszín (én tejszínhabporból csináltam úgy hogy 1ek habpor+50ml tej)
csokimázhoz:
140 g étcsokoládé
100 g vaj
2 ek porcukor
4 ek kakaópor
2 ek tej
A Pöttyös pont - marcipanbaba módra elkészítési módja:
A túrót finom lyukú szitán áttörjük: majd hozzákeverjük a többi hozzávalót is! Ezután kis golyókat formálunk belőle! (én egy kanál és a tenyerem segítségével csináltam és tölteléket is raktam bele! lekvárt, nutellát, de bármit lehet) Ezután betesszük őket a mélyhűtőbe! Amég megdermednek elkészítjük a csokimázat hozzá! Darabokra tördeljük a csokit, beletesszük a többi hozzávalót és gőz fölött megolvasszuk! Mikor langyos a csokimáz, óvatosan beleforgatjuk a mélyhűtőből kivett, megdermedt túrógombócokat. Kicsit visszatehetjük a fagyasztóba még megdermed a csoki, de utána csak sima hűtőbe tegyük!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: c9aa38264e, 2011. jún. 6. 18:45
A pöttyös pont - marcipanbaba módra elkészítési módja és hozzávalói.