Eperszelet-marcipanbaba módra recept
Az Eperszelet-marcipanbaba módra hozzávalói:Hozzávalók:
A tésztához:
6 db tojás,
15 dkg kristálycukor,
20 dkg liszt,
1 csomag vanillincukor,
vaj + liszt a tepsi kikenéséhez.
A krémhez:
10 g zselatin,
75 dkg eper,
0,5 l habtejszín,
20 dkg kristálycukor.
A díszítéshez:
0,5 dl eperlé,
10 g zselatin.
Az Eperszelet-marcipanbaba módra elkészítési módja:
A tojásokat és a cukrot verjük fel keményre. A lisztet és a vaníliás cukrot adjuk a habhoz. A tésztát öntsük kivajazott lisztezett tepsibe és süssük kb. 40 percig 180 fokra előmelegített sütőben. Ha kihűlt vágjuk ketté a tésztát, az egyik lapot helyezzük vissza a tepsibe és a másikat tegyük félre. A zselatint az előírtak szerint készítsük el. A megtisztított eprek 1/3 részét tegyük félre, a többit pürésítsük. A tejszínt verjük kemény habbá, majd keverjük hozzá a cukrot, a zselatint, valamint az eperpürét. A massza egy részét (4 evőkanálnyit tegyünk félre) a többit kenjük a tepsiben lévő tésztalapra, majd tegyük rá a félretett eperszemeket. Fedjük be a másik lappal és a tetejét kenjük meg a félretett 4 kanál krémmel, majd tegyük a hűtőbe 30 percre. 0,5 dl eperlevet melegítsünk föl kb 60 fokra és tegyük bele az elkészített zselatint, ha a zselatin elolvadt benne vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni. Amint el kezd dermedni öntsük a süteményre és várjunk amíg megköt.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: c9aa38264e, 2011. jún. 2. 09:05
Az eperszelet-marcipanbaba módra elkészítési módja és hozzávalói.