Raffaello kocka Marcipánbaba módra recept
A Raffaello kocka Marcipánbaba módra hozzávalói:Hozzávalók (kb. 28 szelethez)
tésztához:
6 tojásfehérje,
20 dkg cukor,
10 dkg liszt,
10 dkg kókuszreszelék
krémhez:
6 tojássárga,
1 csomag főzni való vaníliás pudingpor,
4 dl tej,
25 dkg cukor,
25 dkg margarin
tetejére:
10 dkg kókuszreszelék,
28 szem mogyoró, vagy mandula
A Raffaello kocka Marcipánbaba módra elkészítési módja:
A tojáfehérjét kemény habbá verjük, végefelé apránként a cukrot is hozzáadjuk, majd óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a liszt és kókuszreszelék keverékét. Kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) közepes méretű tepsibe egyenletesen elkenjük. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit kisebb lánggal (170 fok, légkeveréses sütőben 160 fok) kb. 20 percig sütjük. A tojássárgáját a pudingporal, 1 dl tejjel és a fele cukorral simára keverjük, majd a többi forrásban lévő tejhez öntjük és folyamasot keverés mellett sűrűre főzzük. A margarint a maradék cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudingot kanalanként hozzádolgozzuk. A krémet a kihűlt tésztára kenjük, tetejét kókuszreszelékkel meghintjük, és mogyoróval, vagy mandulaszemekkel díszítjük úgy, hogy a szemek a szeletek közepére kerüljenek majd, amikor felszeleteljük a süteményt. Hűtőszekrényben kicsit dermedni hagyjuk
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: c9aa38264e, 2011. máj. 22. 13:12
A raffaello kocka marcipánbaba módra elkészítési módja és hozzávalói.