Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Raffaello kocka Marcipánbaba módra recept

Raffaello kocka Marcipánbaba módra recept

A Raffaello kocka Marcipánbaba módra hozzávalói:
Hozzávalók (kb. 28 szelethez)

tésztához:
6 tojásfehérje,
20 dkg cukor,
10 dkg liszt,
10 dkg kókuszreszelék

krémhez:
6 tojássárga,
1 csomag főzni való vaníliás pudingpor,
4 dl tej,
25 dkg cukor,
25 dkg margarin

tetejére:
10 dkg kókuszreszelék,
28 szem mogyoró, vagy mandula


A Raffaello kocka Marcipánbaba módra elkészítési módja:
A tojáfehérjét kemény habbá verjük, végefelé apránként a cukrot is hozzáadjuk, majd óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a liszt és kókuszreszelék keverékét. Kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) közepes méretű tepsibe egyenletesen elkenjük. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit kisebb lánggal (170 fok, légkeveréses sütőben 160 fok) kb. 20 percig sütjük. A tojássárgáját a pudingporal, 1 dl tejjel és a fele cukorral simára keverjük, majd a többi forrásban lévő tejhez öntjük és folyamasot keverés mellett sűrűre főzzük. A margarint a maradék cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudingot kanalanként hozzádolgozzuk. A krémet a kihűlt tésztára kenjük, tetejét kókuszreszelékkel meghintjük, és mogyoróval, vagy mandulaszemekkel díszítjük úgy, hogy a szemek a szeletek közepére kerüljenek majd, amikor felszeleteljük a süteményt. Hűtőszekrényben kicsit dermedni hagyjuk


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A raffaello kocka marcipánbaba módra elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook