Rakott burgonya-marcipanbaba modra recept
A Rakott burgonya-marcipanbaba modra hozzávalói:( 3 nagy adag)
-70 dkg burgonya
-3 dl tejszín
-3 dl tej
-só, bors, zöldség zöldje, 2 zúzott fokhagymagerezd
A Rakott burgonya-marcipanbaba modra elkészítési módja:
Először is, a meghámozott burgonyát 3 mm-es szeletekre vágtam. A folyadékot egy lábosban felforraltam a fűszerekkel együtt, ebbe elterítettem a krumplikarikákat úgy, hogy a tejszínes lé ellepje, majd 10 percig főztem. ( Ha a folyadék nem lepi el, akkor pótolni kell! ) Ezalatt egy kisebb hőálló kerámiatálat kivajaztam. A sütőt előmelegítettem kb. 160 fokra. A burgonyát ebbe a tálba rendeztem el, majd a tejszínes-fűszeres levet is ráöntöttem. Nagyjából 50 percen át sütöttem, időközben letakarva. Érdemes villával megszúrni néha, nehogy szétfőjön. Főételként is finom, de köretnek akár szárazabb húsok mellé is pompás! Jó étvágyat!
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: c9aa38264e, 2011. máj. 21. 08:15
A rakott burgonya-marcipanbaba modra elkészítési módja és hozzávalói.