Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tejszínes burgonyakrémleves recept

Tejszínes burgonyakrémleves recept

A Tejszínes burgonyakrémleves hozzávalói:
4-5 db burgonya,
1-2 db paradicsom (lucullus),
1 csokor petrezselyemzöld (friss, aprított),
4 dl zöldségleveslé,
2 dl tejszín,
2 evőkanál búzaliszt (finom),
5 dkg olaj,
1 db zsemle (friss),
2 db babérlevél (egész),
ízlés szerint fehérbors (őrölt),
só.


A Tejszínes burgonyakrémleves elkészítési módja:
Tisztítsd meg a burgonyát, vágd apró kockákra. Futtasd meg a burgonyát forró olajon, ízesítsd sóval, borssal, babérlevéllel, öntsd fel zöldségleveslével. Keverd simára a liszttel a tejszínt és amikor a burgonya megpuhult, öntsd a leveshez és kavard össze. Vedd ki a babérlevelet a levesből, turmixold le, majd forrald fel még egyszer. Vágd apró kockákra a paradicsomot és a zsemlét. Pirítsd meg a zsemlekockákat. Tálald a burgonyakrémlevest pirított zsemlekockákkal és szórd meg paradicsomdarabokkal.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tejszínes burgonyakrémleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook