Tejszínes burgonyakrémleves recept
A Tejszínes burgonyakrémleves hozzávalói:4-5 db burgonya,
1-2 db paradicsom (lucullus),
1 csokor petrezselyemzöld (friss, aprított),
4 dl zöldségleveslé,
2 dl tejszín,
2 evőkanál búzaliszt (finom),
5 dkg olaj,
1 db zsemle (friss),
2 db babérlevél (egész),
ízlés szerint fehérbors (őrölt),
só.
A Tejszínes burgonyakrémleves elkészítési módja:
Tisztítsd meg a burgonyát, vágd apró kockákra. Futtasd meg a burgonyát forró olajon, ízesítsd sóval, borssal, babérlevéllel, öntsd fel zöldségleveslével. Keverd simára a liszttel a tejszínt és amikor a burgonya megpuhult, öntsd a leveshez és kavard össze. Vedd ki a babérlevelet a levesből, turmixold le, majd forrald fel még egyszer. Vágd apró kockákra a paradicsomot és a zsemlét. Pirítsd meg a zsemlekockákat. Tálald a burgonyakrémlevest pirított zsemlekockákkal és szórd meg paradicsomdarabokkal.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. máj. 14. 11:59
A tejszínes burgonyakrémleves elkészítési módja és hozzávalói.