Finom rizses szelet recept
A Finom rizses szelet hozzávalói:A tepsi kikenéséhez:
vaj
Az öntethez:
3 dkg porcukor
2 dl vörösbor
3 púpozott evőkanál szilvalekvár
A tésztához:
zsemlemorzsa
2 db citrom reszelt héja
1 csomag vanillincukor
2 evőkanál kristálycukor
4 db tojás
egy csipet só
8 dl tej
2 dl víz
30 dkg rizs
5 dkg vaj
A Finom rizses szelet elkészítési módja:
A tejhez hozzáadjuk a vizet, a vaníliás cukrot, egy citrom reszelt héját, a sót és az átmosott rizst puhára főzzük benne. A vajat a cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, a másik citrom reszelt héját és a kihűlt rizst. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a rizses krémhez keverjük. A vajjal kikenünk egy tepsit, megszórjuk zsemlemorzsával és a masszát egyenletesen a beleterítjük. Előmelegített sütőben, 180 °C-on, aranybarnára sütjük. Az öntethez a szilvalekvárt a porcukorral elkeverjük, felmelegítjük és a vörösbort fokozatosan hozzáadva felforraljuk. Leszűrjük és tálaláskor a rizses szeletekre locsoljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. aug. 18. 19:47
A finom rizses szelet elkészítési módja és hozzávalói.