Szerecsendiós póréhagyma krémleves gyönggyel recept
A Szerecsendiós póréhagyma krémleves gyönggyel hozzávalói:1 nagy krumpli
2 szál póréhagyma
2 dl tejszín
fél szerecsendió
só
1 zacskó levesgyöngy
A Szerecsendiós póréhagyma krémleves gyönggyel elkészítési módja:
A krumplit meg kell pucolni és apróra kockázni. A pórét alaposan megmosom, a leveleknél is, majd felkarikázom. (Jó sokat a zöldjéből is.) Egy lábasban teszem a krumplit és a pórét is és annyi vizet öntök rá, ami ellepi, megsózom, majd fedő alatt puhára főzöm. Botmixerrel pépesítem, beleöntöm a tejszínt, felforralom és egy fél szerecsendiót belereszelek. A tányérokban készen kapható levesgyöngy kerül bele, de persze pirított zsemlekockával is finom.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. aug. 16. 18:33
A szerecsendiós póréhagyma krémleves gyönggyel elkészítési módja és hozzávalói.